Härnösandslägren – det bästa som hänt mig

Philip Johansson har varit på årets Härnösandsläger och berättar här om sina upplevelser.

Detta var mitt 8:e år på lägret för ungdomar som stammar, i fina Utvik utanför Härnösand. Årets läger var i början av sommaren i stället för i slutet. Jag åkte tåg tillsammans med en gammal vän som också var där mitt första år på lägret 2014. Kul att ses igen och prata gamla minnen då det var evigheter sen sist vi sågs. Man börjar känna sig lite gammal när man tänker tillbaka hur små vi var. Jag funderar att vara ledare nästa år då det hade varit en spännande utmaning. 

Härnösandslägren är verkligen det bästa som har hänt mig, säger Philip Johansson.

Detta år försökte jag prata och dela med mig av mina erfarenheter med så många som möjligt, både nya deltagare och personer som varit med innan. Alltid lika underbart att komma tillbaka. Det känns verkligen som en helt annan värld på lägret där man verkligen känner sig hemma och är alltid lika jobbigt att åka hem. 

Det roliga är att det händer alltid nya saker varje år och det blir alltid lika bra på olika sätt. 

Jag ställde mig även upp på ”ordet är fritt” där man får chansen att prata inför hela lägret, vilket jag fortfarande tycker är extremt jobbigt men vet att det är nyttigt för mig själv och det känns så bra efteråt.

Alla människor är så underbara, fantastiska och välkomnar alla med öppna armar på lägret. Oavsett om du är med för första gången eller varit med sen innan, blir du behandlad på samma sätt. Härnösandslägren är verkligen det bästa som har hänt mig. Det har förändrat min syn på stamning och hela mitt liv på ett väldigt bra sätt. 

Philip Johansson

Dela inlägget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email