Malmö museum och 3D-film om rymden – 4 maj

På lördag 4 maj kl 12:30 bjuder vi in till Malmö museum, där vi börjar med att äta lunch tillsammans och sedan besöker museet. Vi avslutar med att kl 15:00 se filmen Stort 3D, om rymden, i den nya dombiografen Wisdome.

**

12:30, lördag 4 maj träffas vi på Restaurang Wega och äter lunch tillsammans vid Malmöhus slott, Malmöhusvägen 6. Det är cirka 15 minuters promenad från Malmö central. 

13:00 Efter lunchen är det fritt att besöka de olika avdelningarna på Malmö museum. Här finns bland annat fina akvarier med fiskar och grodor, naturhistorisk avdelning, konstutställningar och mycket mer. På Teknikens och sjöfartens museum finns utställningar om historia, natur, teknik och sjöfart. Och en ubåt som man kan gå in i.

15:00 börjar filmen Stor 3D på Teknikens och Sjöfartens museum, Malmöhusvägen 7, några minuters promenad från Malmö museum. Filmen håller på 35 minuter. Filmen rekommenderas för barn från 8 år.

Rymden är ofattbart stor. Tack vare vår nyfikenhet och strävan efter kunskap har vi människor drivits till att utforska rymden och lärt oss mer om universum. Det finns fortfarande oerhört mycket kvar att utforska. I domföreställningen Stort 3D beger vi oss iväg på en resa längre ut i rymden än var någon annan människa någonsin varit. Allting vi får se på vår resa är baserat på verkliga data som inhämtats tack vare mänsklighetens tekniska framsteg och många års forskning. Följ med oss på resan, med start i vårt eget solsystem hela vägen ut till Big Bang.

Efter filmen kan du stanna kvar på muséerna tills de stänger kl 17.

**

Föreningen betalar lunch, entré och film. Du får även ersättning för resekostnader enligt föreningens regler.

Anmäl dig i god tid och senast 2 maj till Natasja Dahlmann likealisonsweeney@yahoo.se eller 070 921 98 41. Ange vem som är högst 19 år.  

Du kan läsa mer om Malmö museum här.

Läs mer om Teknikens och sjöfartens museum här.

Läs mer om filmen Stor 3D här. Och se en trailer här.

Dela inlägget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email