McGuire-programmet har förändrat våra liv

Jens Andersson och Peter Johansson har varit på en kurs i talteknik och berättar här om sina erfarenheter. 

Vi började på torsdag morgon med att få lyssna på nya deltagare, som fick presentera sig. Detta dokumenteras genom att intervjun spelas in som deltagaren sedan får efter kursen för att kunna se skillnaden på sitt tal. På torsdagen var fokus att lära sig en ny typ av andning som heter kostal andning. 

På fredag gick vi ut och använde vår nya andningsteknik och fick öva oss i att ta 100 kontakter på stan och även göra det som inom McGuire kallas avslöjningar om vad vi gör för något. På lördagen gick vi ut igen och tog 100 kontakter för att stärka vår talteknik ännu mer. På eftermiddagen fick vi lyssna på de nya studenternas tal på Södergatan i Malmö. Därefter fick även vi som varit med tidigare hålla tal. Söndagen avslutades med fina tal av både nya och gamla medlemmar. De var en mycket bra kurs och vår instruktör på kursen var Dino Skodo. 

För oss har programmet varit och är en stor förändring i våra liv. Tack vare tekniken kan vi ta oss an talsituationer och inte låta oss styras av vår rädsla för stamning som vi tidigare har gjort. 

Jens Andersson med sitt McGuire-bälte i Malmö.

McGuire fakta 

Metoden bygger på att lära sig använda en djup och fyllig stämma från thorax (bröstkorgen) genom att fokusera på att träna övre sektionen av diafragman (den kostala andningen) vid tal. Målet med metoden är att bli en vältalig person och i kombination med detta visa frivillig stamning genom att använda någonting som heter ”block release” och ”hit and hold”. 

Jens Andersson och Peter Johansson 

Läs mer om McGuire-metoden 

Dela inlägget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email